Uwielbiam wszystko co czekoladowe, więc i murzynek jest jednym z moich ulubionych ciast.
Biorąc pod uwagę fakt, że robi się go szybko i łatwo jeszcze bardziej wpływa na jego korzyść.
Podam Wam przepis, z którego korzystam:
Składniki: |
| |
---|---|---|
Przepis: | Margarynę, mleko, cukier, kakao podgrzać do całkowitego rozpuszczenia. Odlać pół szklanki na polewę. Po wystudzeniu dodać mąkę, proszek, żółtka i przyprawy. Wymieszać i dodać ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia foremki i piec w temperaturze 175 stopni C przez 60 minut (maksymalnie do 70 minut). Polać polewą czekoladową. |
Ja od siebie dodaję jeszcze czekoladę lub np. orzechy. Zależy co kto lubi i na co ma ochotę ;)
pycha !
OdpowiedzUsuń